Buikdanskleding

Wat is buikdanskleding?

buikdanskledingOriëntaalse buikdanskleding mag als danseres niet ontbreken in je garderobe. De kleding bestaat uit oefenkleding die het best gedragen kan worden tijdens danslessen, workshops en workouts. De schitterende buikdanskostuums maken een optreden compleet.  Een klassiek kostuum bestaat doorgaans uit een rok, belt en bh.

Er zijn verschillende stromingen in buikdansen. Daarom is er ook een diversiteit in de kledingmogelijkheden. Buikdanskleding wordt meestal gedragen in een bepaalde context en kan op maat worden gemaakt afgestemd op het optreden en je persoonlijke voorkeuren. Buikdanskleding is meestal maatwerk.

In Nederland en internationaal is een redelijk aanbod aan buikdanskleding te vinden. Er zijn zowel online als offline winkels die buikdanskleding aanbieden.

Buikdanskleding kopen

Buikdanskleding kopen is niet altijd een makkelijke opgave en soms zeker een uitdaging. Ben je op zoek naar een specifieke kleur, look of heb je geen standaard confectiemaat, dan wordt het aanbod al beperkter. Het vinden van kleding is niet onmogelijk! In Nederland zijn enkele winkels waar je kleding kunt bekijken en passen. Als je buikdanskleding in een online winkel wilt kopen, is het verstandig om eerst de kleding te gaan passen voordat je het aanschaft. De maten kunnen namelijk anders uitvallen. Ook is het goed om te kijken of de kleding je staat en hoe het op je lichaam aanvoelt. Kleding waarin je je niet comfortabel voelt, kan afbreuk doen aan de kwaliteit van een performance. Op het Internet zijn internationale winkels te vinden die kleding aanbieden met de mogelijkheid om kostuums op maat te maken. Let wel, je moet de juiste maten aanleveren en die kunnen per land verschillen. Verdiep je hier dus goed in om teleurstellingen te voorkomen.

Een andere optie is om de kleding bij een kleermaker – die gespecialiseerd is in het maken van danskleding – op maat te laten maken. Het voordeel hiervan is dat de kleding volledig naar jouw smaak en pasvorm wordt gemaakt. Het is meestal ook mogelijk om tijdens het ontwerpproces sturing te geven zodat het uiteindelijke product helemaal naar wens is. Ideaal dus!

Buikdanskleding zelf maken

Deze optie ligt binnen handbereik voor degenen die ervaring hebben met ontwerpen en naaien. Op Internet zijn tutorials te vinden die je kunnen helpen bij het zelf maken van kleding. Kostuums kunnen mooi en creatief worden, maar nadeel kan zijn dat het er minder goed afgewerkt en professioneel uitziet in vergelijking met kleding die door ervaren kleermakers zijn gemaakt. Overweeg deze optie van te voren dus goed en zelf kleding maken is zeker niet per definitie goedkoper dan kleding die je koopt.

Buikdanswinkels

In Nederland zijn zowel online als offline buikdanskleding winkels te vinden. Als je op zoek bent naar een buikdanswinkel zoek dan eens online naar mogelijkheden bij jou in de buurt. Google is een zeer goede optie om een buikdanskleding winkel bij jou in de buurt te vinden.

Tutorial: het bekleden van een bh

Google+